Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنندج- استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی ومهندسی زلزله بااشاره به اینکه یکی از خطرناک ترین زون های کشور زون سنندج-سیرجان است، گفت:نیاز به مطالعات ریزپهنه بندی لرزه ای در سنندج وجود دارد.

به گزارش خبرنگارمهر، مرتضی بسطامی امروز سه شنبه در سمینار زلزله سرپل ذهاب و درس های آن برای ایمن سازی سازه ها که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزارشد، گفت: در طول ۱۷ سال اخیر زلزله کرمانشاه یکی از زلزله های تاثیرگذار از جنبه های مختلف بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عنوان کرد: در ارتباط با مرکز و کانون زلزله شبکه های لرزه نگاری دنیا هم در همان لحاظ اولیه وقوع زلزله اشتباه تشخیص دادند و همه مرکز زلزله را در کشور عراق اعلام کردند.

وی اظهارداشت: ساعت ۳ بامداد روز وقوع زلزله مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران مرکز زلزله را در نزدیک تازآباد کرمانشاه اعلام کرد که با مطالعات دقیق تر ازگله مرکز زلزله تشخیص داده شد.

این استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی ومهندسی زلزله با اشاره به اینکه هنوز در ارتباط با مرکز زلزله اختلاف نظرهایی وجود دارد، بیان کرد: در جایی که زلزله رخ داده به عنوان مرکز آن، دو گسل تحت عناوین پیشانی کوهستان و زاگرس مرتفع داریم.

بسطامی با بیان اینکه گسل زاگرس مرتفع از استان کردستان هم می گذرد، افزود: یکی از زون های معروف کشور، زون سنندج سیرجان است که یکی از خطرناک ترین زون ها است و گسل های موجود در مرکز زلزله مذکور بخشی از این زون است.

وی با اشاره به اینکه پراکندگی پس لرزه ها هنوز هم مبهم است، اضافه کرد: وجود خوشه های پراکنده از تجمع پس لرزه ها می تواند نشانی از فعالیت گسل های کوچک از قبل موجود در اثر تجمع تنش  آزاد شده از زمین لرزه سرپل ذهاب باشد.

وی عنوان کرد: هم اکنون ۲۱ دستگاه لرزه نگار دقیق در منطقه نصب شده که در حال ثبت روند پس لرزه ها هستند و یک تا دو ماه هم وقت نیاز داریم تا گسل منشاء زلزله اخیر مشخص شود.

این استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی ومهندسی زلزله بیان کرد: هیچ کس نمی تواند در حال حاضر گسل مصوب زلزله را مشخص و اینکه بعد از این زلزله کدام شهر در معرض وقوع زلزله بعدی قرار دارد، را تعیین کند.

بسطامی افزود: به جرات می توان گفت که ۶۰۰ تا ۹۰۰ برابر زلزله ۷ ریشتری نسبت به ۵ ریشتری انرژی دارد، زلزله کرمانشاه ۷.۳ ریشتر و زلزله بم ۶.۶ ریشتر بود.

وی با اشاره به اینکه که در زلزله کرمانشاه ۳۰ برابر زلزله بم انرژی بیشتری آزاد شد، افزود: از دیگر تفاوت های زلزله بم وکرمانشاه این است که در زلزله بم کانون زلزله در مرکز شهر بود و خرابی ها هم بیشتر محوطه شهر را در برگرفت.

وی اضافه کرد: زلزله کرمانشاه سطح وسیعی را در برگرفت وبه تعداد زیادی از شهرها و روستاهای منطقه خسارت جدی وارد شد.

این استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی ومهندسی زلزله اظهارداشت: هیچ کسی پیش بینی نمی کرد که دراین منطقه زاگرس شاهد زلزله ۷ ریشتری باشیم.

بسطامی عنوان کرد: اطلاعات هزار و ۱۰۰ سال پیش را داریم که براین اساس در طول این سال ها بیش از ۶.۴ زلزله در این منطقه اتفاق نیافتاده بود.

وی اظهارداشت: بسیاری از شهرهای استان کرمانشاه در زمان جنگ ویران شد و دوباره ساخته شدند لذا بافت آن خیلی فرسوده نیست و حدود ۴۹ تا ۵۰ درصد از ساختمان های این استان اسکلت فلزی یا بتن آرمه هستند.

وی با اشاره به اینکه وضعیت ساختمان های کردستان از کرمانشاه بدتراست، گفت: نگرانی های زیادی در مورد سنندج وجود دارد، نمونه محله بلوارکردستان سنندج که شرایط مشابه محلی که مسکن مهر سرپل ذهاب واقع شده و بیشترین خسارت برآن وارد شده است، را شاهد هستیم.

این استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی ومهندسی زلزله با اعلام اینکه نیاز به مطالعات ریزپهنه بندی لرزه ای در سنندج وجود دارد، بیان کرد: ساختمان هایی که در دامنه رودخانه ها ساخته می شوند در زمان زلزله بیشتر در معرض خطر و آسیب جدی قرار دارند ونمونه آن را در سرپل ذهاب شاهد بودیم که واحد مسکن مهری که در دامنه کوه ساخته شده بود کوچک ترین آسیبی ندید ولی واحدی که در نزدیک رودخانه احداث شده بود به شدت آسیب دید.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۴۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان ، قائم مقام رئیس دانشگاه آزاداسلامی کشور امروز در شورای استانی دانشگاه آزاد کردستان با بیان اینکه فارغ التحصیلان بدون مهارت دچار کمبود کار و شغل خواهند شد گفت باید با ورود رشته‌های مهارتی و مهارت آموزی زمینه را برای اشتغال جوانان فراهم کرد.

سروری مجد در این جلسه از ایجاد سامانه پژوهش یاب برای رصد فعالیت دانشگاه در سراسر کشور خبر داد و گفت ساماندهی امور جذب هیئت‌های و جلوگیری از رکود علمی از اهداف ایجاد این سامانه است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج هم در این جلسه از ثبت نام ۱۳ هزار و ۶۴۲ دانشجو در سال تحصیلی جاری خبر داد و گفت امسال ۳۴ درصد نسبت به سال قبل افزایش دانشجو داشته ایم.

میمنت آبادی گفت دانشگاه آزاد استان کردستان در حال حاضر در بیش از ۳۰۰ رشته از کاردانی تا دکترای تخصصی دانشجو پذیرش می‌کند و پارسال ۸ رشته به رشته‌های آموزشی این دانشگاه اضافه شد.

در ادامه این مراسم مرکز آموزش و توسعه فناوری‌های پیشرفته این دانشگاه در راستای تحقق مهارت آموزی در دانشگاه افتتاح شد.

دیگر خبرها

  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • تیتکانلو در خراسان شمالی لرزید
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند
  • مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • زلزله این استان را لرزاند